Свинско месо с вкусен сос и варен ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
3
1405
14/12/2018
"Няма да му казваме кебап, но ще подчертаем, че свинското е крехко, а сосът направо неустоим "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 587
  • Преглеждания за месеца2944
  • Преглеждания за седмицата444
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото измиваме и нарязваме на хапки (като за шишчета). Лука почистваме, измиваме и настъргваме на ренде. В олио (1/2 к.ч.) слагаме хапките месо и запържваме хубаво. Към ароматното пържено месо прибавяме настъргания лук.

Разбъркваме няколко пъти и ръсваме черен пипер на вкус, червен пипер (1-2 ч.л.) и щипка сминдух.

Наливаме топла вода (приблизително 5-6 ч.ч.), слагаме дафинов лист и варим, докато месото се свари хубаво. Когато е увряло, прибавяме доматено пюре (1 с.л.) и сол на вкус.

В купичка разреждаме брашното (2-3 с.л.) с вода, трябва да получим кашичка с гъстота на боза и внимателно сипваме в ястието, като разбъркваме непрекъснато до предпочитаната гъстота. Наливаме и червено вино (1/2 к.ч.) и варим без капак, още няколко минути.

Сервираме кебапа с гарнитура от сварен ориз, който приготвяне, като в кипяща подсолена вода сипваме измит в няколко води ориз и когато се свари, отцеждаме от водата и смесваме с краве масло на вкус.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
31.01.2020 10:00
Изглежда ще е много вкусно
0
0