Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват в купа на пухкав крем. Към тях се прибавят маскарпонето и щипка сол след което, сместа се разбърква внимателно.
Брашното се пресява и заедно с ванилията и бакпулвера и се добавя на порции в сместа. Добавя се ликьорът и двете ябълки, нарязани на малки кубчета.
Сместа се разбърква отново и се прехвърля в тава или форма с откопчаващ се борд. Формата трябва да е покрита с хартия за печене.
Останалите две ябълки се нарязват на филийки, подреждат се ветрилообразно, поръсват се със захар и сладкишът се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50-55 минути.
След като поизстине, готовият ябълков сладкиш може да бъде поднесен.