Ябълков Сладкиш Разкош

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Ябълков Сладкиш Разкош
Снимка: Албена Асенова
2 / 4с Видео
14/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Точно решим да минем на диета и някой като каже искате ли парче Ябълков сладкиш разкош"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • маскарпоне - 250 г
  • ябълки - 4 бр.
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилена захар - 10 г бурбонска
  • сол - 1 щипка
  • ликьор - 50 мл портокалов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват в купа на пухкав крем. Към тях се прибавят маскарпонето и щипка сол след което, сместа се разбърква внимателно.

Брашното се пресява и заедно с ванилията и бакпулвера и се добавя на порции в сместа. Добавя се ликьорът и двете ябълки, нарязани на малки кубчета.

Сместа се разбърква отново и се прехвърля в тава или форма с откопчаващ се борд. Формата трябва да е покрита с хартия за печене.

Останалите две ябълки се нарязват на филийки, подреждат се ветрилообразно, поръсват се със захар и сладкишът се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50-55 минути.

След като поизстине, готовият ябълков сладкиш може да бъде поднесен.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: