Пълнени домати с гъби и домати

06/06/2019
  • Приготвяне50 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо36
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се накисват за 30 минути. Капачето на доматите се отрязва, изважда се меката част и се накълцва заедно със спанака.

Водата от гъбите се отлива. Гъбите, лукът и чесънът се накълцват, месото се реже на кубчета. Фурната се загрява до 200 градуса.

Подготвеното пуешко филе се запържва в половин лъжичка масло. Добавят се чесънът, гъбите, лукът, спанакът, меките домати, изварата, яйцето, галетата и се задушават 5 минути. Поръсват се със сол и пипер. Доматите се запълват с тази смес.

Слагат се във форма, намазана с масло. Кашкавалът се настъргва и се сипва отгоре. Запичат се 15 минути. 5 минути преди края се нахлупват капачетата и пълнените домати се запичат до готовност. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар