Миди по белгийски

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
184
14/12/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 659
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Мезета

Начин на приготвяне

Маслото и зехтинът се загряват в голяма тенджера и в тях се запържва лукът, нарязан на тънки шайби.

Сипват се виното, бульонът, целината и счуканите скилидки чесън и врат до кипване. Прибавят се мидите, сваряват се и се изваждат.

Към соса се прибавят сметаната и ситно нарязаният магданоз с внимателно разбъркване.

Мидите се разпределят по чиниите и върху тях се изсипва сосът. Тези Миди по белгийски са чудесно мезе за вино!

Емайлирана тенджера за миди 24 см - 6.5 и 3 литра-21%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана тенджера за миди 24 см - 6.5 и 3 литра
35.00 лв.
27.60 лв.
Виж ››

Специална тенджера за миди, която ще ви помогне да завършите прекрасния летен ден с тези вкусотии на трапезата. Съберете близки и приятели, защото тенджерата позволява приготвяне на по-голямо количество миди.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар