Миди по белгийски

14/12/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 089
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и зехтинът се загряват в голяма тенджера и в тях се запържва лукът, нарязан на тънки шайби.

Сипват се виното, бульонът, целината и счуканите скилидки чесън и врат до кипване. Прибавят се мидите, сваряват се и се изваждат.

Към соса се прибавят сметаната и ситно нарязаният магданоз с внимателно разбъркване.

Мидите се разпределят по чиниите и върху тях се изсипва сосът. Тези Миди по белгийски са чудесно мезе за вино!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар