Начин на приготвяне
Олиото се загрява в тефлонова тенджера. В него се задушават лукът, нарязан на ситно и чесновите скилидки – на по-едри парченца.
Всичко се залива с предварително свареният в 1 л вода зеленчуков бульон и се оставя да заври. Добавя се по 1 щипка от подправките – мащерка и индийско орехче.
Морковите и алабашът се нарязват на тънки шайбички. Добавят се към ястието и се варят около 4 минути до омекване.
Гъбите също на шайбички, се прибавят към вареното заедно с граха. Ястието се оставя да ври още 3 минути. Спаначните листа се нарязват много ситно и се прибавят към супата.
Ястието се оставя да поври още малко, след което се посолява и се поръсва с черен пипер. Сервира се топло, гарнирано със стръкчета див лук.