Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Зеленчукова супа по италиански

Зеленчукова супа по италиански

Зеленчукова супа по италиански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Поне веднъж седмично хапвайте зеленчукова супичка, защото е пълна с витамини"

Необходими продукти

  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • зеленчуков бульон - 2 кубчета
  • мащерка - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • моркови - 100 г
  • алабаш - 200 г
  • гъби - 120 г
  • грах - 120 г
  • спанак - 2 шепи листа, наситнени
  • див чесън - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се загрява в тефлонова тенджера. В него се задушават лукът, нарязан на ситно и чесновите скилидки – на по-едри парченца.

Всичко се залива с предварително свареният в 1 л вода зеленчуков бульон и се оставя да заври. Добавя се по 1 щипка от подправките – мащерка и индийско орехче.

Морковите и алабашът се нарязват на тънки шайбички. Добавят се към ястието и се варят около 4 минути до омекване.

Гъбите също на шайбички, се прибавят към вареното заедно с граха. Ястието се оставя да ври още 3 минути. Спаначните листа се нарязват много ситно и се прибавят към супата.

Ястието се оставя да поври още малко, след което се посолява и се поръсва с черен пипер. Сервира се топло, гарнирано със стръкчета див лук.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: