Зеленчукова супа по италиански

05/06/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак397
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо20
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се загрява в тефлонова тенджера. В него се задушават лукът, нарязан на ситно и чесновите скилидки – на по-едри парченца.

Всичко се залива с предварително свареният в 1 л вода зеленчуков бульон и се оставя да заври. Добавя се по 1 щипка от подправките – мащерка и индийско орехче.

Морковите и алабашът се нарязват на тънки шайбички. Добавят се към ястието и се варят около 4 минути до омекване.

Гъбите също на шайбички, се прибавят към вареното заедно с граха. Ястието се оставя да ври още 3 минути. Спаначните листа се нарязват много ситно и се прибавят към супата.

Ястието се оставя да поври още малко, след което се посолява и се поръсва с черен пипер. Сервира се топло, гарнирано със стръкчета див лук. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар