Начин на приготвяне
Пресейте брашното и го разбъркайте с маслото, жълтъка, солта и студената вода, замесете гладко тесто и го оставете на студено за 30 мин.
Върху повърхност, поръсена с брашно, разточете тестото, сложете го в намазнена форма за печене, като краищата му издърпайте по стените ѝ.
Измийте чушките, разрежете ги на две по дължина, отстранете им дръжките и семената, нарежете ги на тънки ивички и наредете половината от тях върху тестото.
В дълбок съд разбийте яйцата със сметаната и топено сирене, подправете с червения пипер, сол и черен пипер, залейте тестото и наредете отгоре останалите чушки.
Босилека и магданоза измийте, отделете 5-6 листенца босилек, а останалото нарежете на ситно, наръсете върху питата и я печете 40 мин. в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Върху готовата пита разпределете резените шунка и я украсете с отделените листенца босилек.