Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Печено телешко»Телешки дроб по мускетарски

Телешки дроб по мускетарски

Телешки дроб по мускетарски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • черен дроб - 800 г телешки
  • свинско месо - 100 г пушени гърди
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • галета - 50 г
  • мас - свинска
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • магданоз - ¼ връзка
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шпиковайте черния дроб с малки парченца от гърдите, поръсени с черния пипер и го запържете цял в горещата мас, като го обърнете само веднъж.

Сложете в йенска тенджера запържения дроб, залейте с чаша топла вода, виното и сместа от галетата, стрития чесън и нарязаните на дребно лук и магданоз.

Похлупете тенджерата и печете в загрята на 160 градуса фурна около 2 часа, като 1-2 пъти обръщате дроба и ако е нужно, добавяте вода.

Поднесете нарязания на тънки филийки печен дроб с грах и моркови или друга гарнитура за месо.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: