Телешки дроб по мускетарски

12/12/2018
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене130 мин.
  • Общо160 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо183
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • черен дроб - 800 г телешки
  • свинско месо - 100 г пушени гърди
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • галета - 50 г
  • мас - свинска
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • магданоз - ¼ връзка
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шпиковайте черния дроб с малки парченца от гърдите, поръсени с черния пипер и го запържете цял в горещата мас, като го обърнете само веднъж.

Сложете в йенска тенджера запържения дроб, залейте с чаша топла вода, виното и сместа от галетата, стрития чесън и нарязаните на дребно лук и магданоз.

Похлупете тенджерата и печете в загрята на 160 градуса фурна около 2 часа, като 1-2 пъти обръщате дроба и ако е нужно, добавяте вода.

Поднесете нарязания на тънки филийки печен дроб с грах и моркови или друга гарнитура за месо. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар