Пълнени гъби на фурна

12/12/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо424
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и се измиват, отрязват се пънчетата им, посоляват се и се нареждат в намазнена с масло тавичка.

Приготвя се плънка от половината масло, в което се задушават ситно нарязаните лук и пънчета, посолени с щипка сол.

Добавят се оризът, доматите, ситно нарязани, магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Плънката се разпределя в подготвените гъби, прибавят се отстрани 3–4 супени лъжици гореща вода и гъбите се пекат десетина минути в силно загрята фурна, след което се заливат с яйцата, разбити в мляко с щипка сол.

Отгоре се разпределя останалото масло. Ястието се пече, докато заливката се зачерви.

Наръсва се с настърган кашкавал и се слага за още две три минути във фурната. Топлите пълнени гъби поднасяме със салата по избор.

Тези Пълнени гъби на фурна са подходящи както за предястие, така и за основно. Ще се усладят много на вегетарианците!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар