Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби на фурна

Пълнени гъби на фурна

Пълнени гъби на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • гъби - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 - 3 бр.
  • ориз - 2 с.л.
  • краве масло - 125 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 50 - 60 г
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и се измиват, отрязват се пънчетата им, посоляват се и се нареждат в намазнена с масло тавичка.

Приготвя се плънка от половината масло, в което се задушават ситно нарязаните лук и пънчета, посолени с щипка сол.

Добавят се оризът, доматите, ситно нарязани, магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Плънката се разпределя в подготвените гъби, прибавят се отстрани 3–4 супени лъжици гореща вода и гъбите се пекат десетина минути в силно загрята фурна, след което се заливат с яйцата, разбити в мляко с щипка сол.

Отгоре се разпределя останалото масло. Ястието се пече, докато заливката се зачерви.

Наръсва се с настърган кашкавал и се слага за още две три минути във фурната. Топлите пълнени гъби поднасяме със салата по избор.

Тези Пълнени гъби на фурна са подходящи както за предястие, така и за основно. Ще се усладят много на вегетарианците!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: