Кюфтета от пресни гъби

13/05/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак349
"Дайте на една опитна домакиня пресни гъби и тя за нула време ще ви изненада с кюфтенца "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца215
  • Преглеждания за седмицата213
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гъби - 800 г пресни
  • хляб - 1 суха филийка
  • яйца - 3 бр.
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • сол
  • брашно
  • галета
  • растително масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и се варят в ½ чаена чаша подсолена вода около 15-20 мин.

Отцеждат се много добре и се смилат в месомелачка.

Прибавят се хлябът, накиснат във вода и добре изстискан, 1 яйце, настърганият лук, черен пипер и сол.

Сместа се омесва и се оформят кюфтетата, които се овалват в брашно, в разбитите яйца и след това в галета.

Пържат се до златисто оцветяване в силно сгорещено растително масло.

Поднасят се със задушен ориз и салата по избор.

Забележка: За по-голямо удобство, ако тестото е лепкаво, кюфтетата се оформят с лъжица вместо с ръка. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар