Начин на приготвяне
Почистените гъби се сваряват в ½ чаена чаша посолена вода, отцеждат се и се сваряват на много ситно. Разбиват се 4 яйца и се запържват леко в половината от маслото.
От останалото масло и брашното се прави светла запръжка, разрежда се със студеното мляко, посолява се и се кипва при постоянно разбъркване.
След като поври 3–4 мин, сосът се оттегля, охлажда се и се смесва с гъбите, накълцаните пържени яйца, настъргания кашкавал и черен пипер.
Сместа се оставя в хладилника 2–3 ч.
След това с лъжица от нея се оформят къси дебели кебапчета (крокети), потапят се в останалото яйце, разбито в щипка сол, черен пипер и 1 супена лъжица растително масло, овалват се в галета и се пържат в силно сгорещеното растително масло (маслена баня) до златисто оцветяване.
Готовите Крокети от печурки сервираме с пилаф или салата по избор.