Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Крокети от печурки

Крокети от печурки

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447898387
Крокети от печурки
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
12/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
65 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • печурки - 250 г
  • яйца - 5 бр.
  • краве масло - 60 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • кашкавал - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • галета
  • масло ½ ч.ч. - растително
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените гъби се сваряват в ½ чаена чаша посолена вода, отцеждат се и се сваряват на много ситно. Разбиват се 4 яйца и се запържват леко в половината от маслото.

От останалото масло и брашното се прави светла запръжка, разрежда се със студеното мляко, посолява се и се кипва при постоянно разбъркване.

След като поври 3–4 мин, сосът се оттегля, охлажда се и се смесва с гъбите, накълцаните пържени яйца, настъргания кашкавал и черен пипер.

Сместа се оставя в хладилника 2–3 ч.

След това с лъжица от нея се оформят къси дебели кебапчета (крокети), потапят се в останалото яйце, разбито в щипка сол, черен пипер и 1 супена лъжица растително масло, овалват се в галета и се пържат в силно сгорещеното растително масло (маслена баня) до златисто оцветяване.

Готовите Крокети от печурки сервираме с пилаф или салата по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: