Ezine.bg»Рецепти»Пържени спагети»Пържени букатини

Пържени букатини

Пържени букатини
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • букатини - 300 г
  • пилешко месо - 400 г
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 4 - 5 бр.
  • сол
  • зехтин - 3 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Букатините се слагат в тенджера с подсолена вода и се варят по указанията на опаковката.

В тиган със сгорещена мазнина се слага първо да се запържи пилешкото месо, нарязано на късчета.

Месото се овкусява със сол и черен пипер и след като се изпържи се изважда от него. На мястото на месото се слагат в тигана, да се задуши зеленият лук, нарязан на дребно.

След това почистените и нарязани на кръгчета морков, гъби, червената и зелената чушка. Зеленчуците се овкусяват със соли черен пипер. Накрая се прибавят и две супени лъжици соев сос.

Сврените букатини се оцеждат и слагат в тигана с пилешкото и зеленчуците. Пържат се около още пет минути.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: