Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Варен свински език в тенджера под налягане

Варен свински език в тенджера под налягане

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Варен свински език в тенджера под налягане
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Този свински език е чудно мезе за вашата любима биричка"

Необходими продукти

  • телешки език - 1 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бяло вино - 100 мл
  • вода - 200 мл
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • черен пипер
  • шарена сол - пожелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре телешкия език, поръсваме със сол и черен пипер.

В тенджера под налягане поставяме всички продукти и езика.

Затваряме с капака и поставяме на котлона да ври за около 50 минути.

След като изтече това време, отваряме тенджерата, изваждаме езика и нарязваме на филийки.

Подреждаме парчетата език и отгоре поръсваме с шарената сол пожелание. Получава се чудно мезе за бира!

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: