Пиле със зелен фасул, грах и камби

05/12/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваНовак42123
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето (500-600 г) нарязваме на порции, измиваме хубаво, заливаме с вода и слагаме да се вари за 5 минути. После отливаме водата, наливаме олио и запържваме.

Като се позапържи леко, изваждаме пилето от мазнината и в нея, слагаме зелен фасул (1 ч.ч. замразен. почистен и нарязан), грах (1 ч.ч. замразен) и почистени, нарязани морков (1 бр.), лук (1 бр.) и камби (3 бр.).

Наливаме топла вода (1/2 ч.ч.), ръсваме черен пипер и задушаваме зеленчуците. Когато изври течността, прибавяме червен пипер (1 ч.л.), брашно (2-3 ч.л.) и разбъркваме. Наливаме топла вода (4-5 ч.ч.) и ръсваме чубрица на вкус.

Като поври ястието (15-20 минути), прибавяме и запърженото пиле и посоляваме на вкус. Продължаваме да готвим, докато всички продукти се сварят и пилешката яхния се сгъсти.

Преди да свалим от котлона, сипваме кетчуп или доматено пюре (1 с.л.) разбъркваме и варим още малко да се смесят вкусовете на съставките.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар