Начин на приготвяне
Пилето (500-600 г) нарязваме на порции, измиваме хубаво, заливаме с вода и слагаме да се вари за 5 минути. После отливаме водата, наливаме олио и запържваме.
Като се позапържи леко, изваждаме пилето от мазнината и в нея, слагаме зелен фасул (1 ч.ч. замразен. почистен и нарязан), грах (1 ч.ч. замразен) и почистени, нарязани морков (1 бр.), лук (1 бр.) и камби (3 бр.).
Наливаме топла вода (1/2 ч.ч.), ръсваме черен пипер и задушаваме зеленчуците. Когато изври течността, прибавяме червен пипер (1 ч.л.), брашно (2-3 ч.л.) и разбъркваме. Наливаме топла вода (4-5 ч.ч.) и ръсваме чубрица на вкус.
Като поври ястието (15-20 минути), прибавяме и запърженото пиле и посоляваме на вкус. Продължаваме да готвим, докато всички продукти се сварят и пилешката яхния се сгъсти.
Преди да свалим от котлона, сипваме кетчуп или доматено пюре (1 с.л.) разбъркваме и варим още малко да се смесят вкусовете на съставките.