Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Пиле със зелен фасул, грах и камби

Пиле със зелен фасул, грах и камби

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Пиле със зелен фасул, грах и камби7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • пилешко месо - 500 - 600 г кокошка
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • камби - 3 бр.
  • зелен фасул - 1 ч.ч. замразен
  • грах - 1 ч.ч. замразен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 - 3 ч.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • кетчуп - 1 с.л. или доматено пюре
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето (500-600 г) нарязваме на порции, измиваме хубаво, заливаме с вода и слагаме да се вари за 5 минути. После отливаме водата, наливаме олио и запържваме.

Като се позапържи леко, изваждаме пилето от мазнината и в нея, слагаме зелен фасул (1 ч.ч. замразен. почистен и нарязан), грах (1 ч.ч. замразен) и почистени, нарязани морков (1 бр.), лук (1 бр.) и камби (3 бр.).

Наливаме топла вода (1/2 ч.ч.), ръсваме черен пипер и задушаваме зеленчуците. Когато изври течността, прибавяме червен пипер (1 ч.л.), брашно (2-3 ч.л.) и разбъркваме. Наливаме топла вода (4-5 ч.ч.) и ръсваме чубрица на вкус.

Като поври ястието (15-20 минути), прибавяме и запърженото пиле и посоляваме на вкус. Продължаваме да готвим, докато всички продукти се сварят и пилешката яхния се сгъсти.

Преди да свалим от котлона, сипваме кетчуп или доматено пюре (1 с.л.) разбъркваме и варим още малко да се смесят вкусовете на съставките.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: