Чорба от бял боб със свинско месо

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
484
548
45
05/12/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо262
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба от вечерта в студена вода и оставяме на студено. Приготвените свински ребра измиваме добре и заливаме с вода (приблизително 2 л.). Слагаме да се варят, като по време на варенето, обираме образувалата се пяна.

Варим приблизително 20 минути. В отделна тенджера, слагаме боба (отцеден от водата в която е престоял вечерта и хубаво измит). Наливаме чиста вода при боба и слагаме да варим. Като поври няколко минути и водата се оцвети, отливаме и наливаме бульона, в който сме варили ребрата (прецеден през цедка).

Прибавяме и ребрата към боба. Слагаме нарязан лук (1 бр.), почистени и нарязани моркови (2 бр.) и червени чушки (3 бр.). Ръсваме черен пипер, чубрица, джоджен и наливаме олио.

Когато ребрата се сварят добре, изваждаме и почистваме месото от костите. Слагаме почистеното месо в чорбата и проверяваме дали и бобът е сварен. Щом и той е уврял, посоляваме на вкус. Ако е необходимо, доливаме вода и варим още няколко минути. Сервираме чорбата с оцет - винен или ябълков.

Невероятна боб чорба - опитайте!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар