Пържени пилешки воденички и пилешки дробчета

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
144
494
550
46
05/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 121
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • воденички - 800 г пилешки
  • дробчета - 600 г пилешки
  • лук - 2 бр.
  • къри
  • черен пипер
  • соев сос - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л. сладък
  • масло - 1 с.л. краве
  • олио - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме хубаво пилешките воденички и пилешките дробчетата. Слагаме дробчетата в тенджера и заливаме с вода. Варим 5-10 минути и изваждаме от водата, да се отцеждат. Слагаме и воденичките в тенджера с вода и сваряваме, докато омекнат (35-45 минути приблизително).

Проверяваме дали са хубаво сварени и тогава отцеждаме от водата. (При необходимост варим, докато омекнат). Наливаме олио (1/2 к.ч.) в по-голям тиган или тенджерка и слагаме воденичките да се запържват.

Прибавяме към тях, почистен и нарязан на парчета лук (2 бр.). Подправяме с черен пипер на вкус, къри подправки на вкус и соев сос (1 с.л.). Пържим, като разбъркваме периодично.

Слагаме и малко краве масло. По време на запържването на воденичките, прибавяме и сварените дробчета. Когато и те се позапържат, заедно с воденичките и лука, ръсваме червен пипер (1 к.л.).

Може да ръснем и малко лют червен пипер.Разбъркваме няколко пъти и дръпваме от котлона. При сервиране, може да сложим още соев сос. Поднасяме като мезе за бира!

Комплект красиви стъклени чинии 6 бр - 19см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект красиви стъклени чинии 6 бр - 19см
9.99 лв.
Виж ››

Посрещнете гостите си със стил и с комплект красиви стъклени чинии за сервиране.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар