ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Шаран на скара

Шаран на скара

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
8703k7k1k4
Шаран на скара
Снимка: Стоянка Русенова
04/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Чудесен шаран на скара - поднесете с гарнитура по избор"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения шаран поръсваме със солта и оставяме на страна.

Включваме си скарата и изчакваме да се загрее добре.

Намазваме я с тампон, който сме потопили в олиото.

Нарязваме шарана на шайби и поставяме върху скарата, като държим към 5-6 минути от едната страна и обръщаме на другата.

Готовата риба вадим и поставяме в съд.

Обелваме си скилидките чесън и с помощта на преса пресоваме.

В купа поставяме сока от лимона пресованите скилидки чесън и разбъркваме.

Готовата смес изсипваме върху изпечената риба и сервираме.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: