Гювеч от домати

Гювеч от домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • домати - 1 кг
  • лук - 4 - 5 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 5 с.л.
  • магданоз - 1/2 китка
  • галета - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният лук се нарязва на половинки, а след това напречно на тънки филии.

Задушава се с 2 супени лъжици растително масло и щипка сол.

На дъното на намазана с мазнина тавичка се нарежда половината от задушения лук, покрива се с половината от доматите, нарязани на кръгове, върху тях се разстила втората половина от лука и от горе се нареждат останалите домати.

Посоляват се, наръсват се със ситно нарязан магданоз, галета и растително масло.

Гювечът се пече в умерена фурна повече от 1 ч., докато остане на мазнината и накрая се посипва с настърган кашкавал.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: