Мариновани пукани люти чушки

06/12/2018
Анабел
отАнабелНовак762
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • люти чушки - за 1 буркан тип Омния
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 10 с.л.
  • аспиин - 1 бр.
  • целина - или лозови листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на буркан тип Омния се слагат захарта, олиото, оцетът и целите скилидки чесън.

Таблетката аспирин се стрива на прах и се смесва със солта.

Лютите чушки се опукват и още докато са горещи, се нареждат в буркана, като се притискат добре. При реденето им на няколко пъти се поръсват със счуканият аспирин.

Най-отгоре върху чушките се слагат целина или лозови листа и огънати лозови клонки.

Бурканите се запечатват и обръщат с дъното нагоре.

Пуканите люти чушки се покриват с памучна кърпа и се оставят така, докато изстинат.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар