Гъска с печени ябълки на фурна

04/12/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо217
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печена Гъска

Начин на приготвяне

Измийте гъската и след като изсъхне, я натрийте отвън и отвътре с кимиона и солта и я напълнете я с почистените от семената дребни ябълки.

Зашийте гъската, намажете я със сметаната, сложете я в намаслена тава с гърба надолу и печете в силно загрята фурна.

Когато птицата леко се зачерви, намалете фурната почти до минимум и я допечете, като я поливате със соса от печенето (ако сосът е малко, долейте няколко лъжици от месния бульон).

Малко преди да извадите готовата гъска, сложете в тавата почистените от сърцевината едри ябълки и ги запечете.

Прехвърлете върху плато с корема надолу печената гъска, на която сте махнали конеца и сте извадили пълнежа от ябълки.

Запържете в масло брашното, сипете соса от печенeто, добавете месния бульон, оставете да заври и прецедете.

С получения сос залейте гъската, подредете около нея ябълките от плънката, като леко ги притиснете с лъжица и върху тях подредете печените ябълки, в които сте сложили маслините.

Украсете с магданоза и копъра и поднесете.

Традиционна голяма емайлирана тава 41 см-9%
Похапвай си вкусно с:
Традиционна голяма емайлирана тава 41 см
35.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Емайлираната квадратна тава е необходимост във всяка кухня. Пригответе вкусни ястия и сладкиши за цялото семейство. Квадратната тава е с незалепващо покритие, което позволява лесно почистване. Предлага се в стилен черен цвят и удобни размери.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар