Начин на приготвяне
За да стане ястието по-бързо е добре да използваме тенджера под налягане. Нарязваме гъшето месо на порции. Загряваме маслото и на силен огън запържваме порциите месо.
Щом месото се запечата от всички страни добавяме ситно нарязания лук и запържваме до златисто. Когато и лукът омекне наръсваме с брашното и разбъркваме.
Размиваме доматеното пюре в 1 к.ч. хладка вода и го добавяме към месото и лука. Подправяме със сол и черен пипер на вкус, добавяме още 1 к.ч. вода, разбъркваме и затваряме.
Изчакваме тенджерата да започне да съска и намаляваме котлона. Задушаваме гъската около 25-30 минути. Охлаждаме тенджерата, отваряме капака и добавяме ситно нарязаните кисели краставички.
Затварйме тенджерата и отново връщаме на котлона. Изчакваме отново да започне да съска и задушаваме ястието не повече от 5-7 минути.
Поднасяме топло.