Задушено свинско и говеждо със сос

11/02/2019
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо100 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 750 г
  • говеждо месо - 750 г
  • лук - 3 глави кромид
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 50 г краве
  • вино - 100 мл Мадейра
  • оцет - 100 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • черен пипер - на вкус, млян
  • сол - на вкус
  • За соса
  • сини сливи - 250 г сушени
  • хляб - 5 филии, сух без кората, пшеничен
  • канела - ½ ч.л., смляна
  • мляко - 100 мл прясно
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете леко в масло нарязаното на парчета, начукано и посолено свинско месо.

Извадете свинските късчета и в същата мазнина изсипете нарязаното на парчета говеждо месо, добавете черния пипер и солта и пържете на тих огън около 25 мин.

Прехвърлете парчетата говеждо в тенджера, наръсете с брашното, разбъркайте, налейте виното, оцета и 100 мл вряла вода, добавете зърната черен пипер и дафиновия лист, захлупете и задушавайте, докато месото омекне напълно.

Добавете 10 мин. преди края на задушаването изпържените свински парчета и задушения в масло нарязан лук, разбъркайте, захлупете и задушавайте до омекване.

Сварете сушените сливи до полуомекване, махнете им костилките и ги пасирайте.

Смесете сливите с накиснатия в млякото сух хляб, който сте изстискали, 300 мл от соса, в който са се задушавали месата, канелата и захарта и оставете да соса да кипне. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар