Желиран телешки мозък

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
156
11/12/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо218
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкият мозък се накисва в студена вода и се обелва ципата му. Слага се в кипящ бульон от варенето на целината, морковите и корените от магданоз.

Прибавят се сол, черен пипер и оцет. Вари се, докато побелее. След като се охлади, се нарязва на филийки.

В стъклени чинийки или чаши се слага един пръст от желиращия бульон от меса, оставя се да желира, отгоре се нареждат филийки от мозъка.

Заливат се с бульон, оставя се да желира и отгоре се украсява с резени краставички, моркови, магданоз и пак желиращ бульон и т. н.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар