Начин на приготвяне
Нарязваме праза на много ситно. Изсипваме го в сгорещеното олио и задушаваме , като добавяме и малко вода.
След като е поомекнал добавяме и ориза, като разбъркваме. Прибавяме червения пипер и 1 к. ч. зелева чорба и оставяме ориза да поеме чорбата. След това сваляме сместа от огъня и изчакваме да се охлади.
Когато е вече готова тогава добавяме и суровата кайма, като подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Започваме да завиваме сармите с приготвената смес и оформяме като малки стегнати пакетчета.
Вземаме си гювеча, като на дъното слагаме няколко листа кисело зеле и върху тях подреждаме завитите сарми.
В гювеча доливаме вода докато покрие сармите.
Поставяме във фурната и варим за около час и половина-два на 160 градуса.