Скумрия плакия

АнабелАнабел
Ветеран
555
2k
1k
218
30/11/2018
"Класическа рецепта за скумрия, която всеки иска да опита поне веднъж в живота си "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 987
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Плакия

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от люспи, перки, вътрешности и глави. Измива се добре, поръсва се със сол и се слага на дъното на тавичка.

Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се слагат в дълбок тиган а малко мазнина. Щом омекнат, се прибавят смлените домати. На сосът се слага сол на вкус.

Щом се сгъсти леко, се прибавят дребно нарязаните кисели краставички, консервиран грах и нарязана на дребно листа целина.

Сосът се разбърква и се пресипва в тавата с рибата. Скумрията се пече във фурната на 200 градуса до готовност. Сервира се с резенчета лимон.

Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
21.00 лв.
Виж ››

Ето на това му се казва удобство - дълбок, висококачествен тиган с две дръжки - практичен и необходим във всеки дом

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар