Скумрия плакия

30/11/2018
Анабел
отАнабелКопирайтър242225
"Класическа рецепта за скумрия, която всеки иска да опита поне веднъж в живота си "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 543
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от люспи, перки, вътрешности и глави. Измива се добре, поръсва се със сол и се слага на дъното на тавичка.

Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се слагат в дълбок тиган а малко мазнина. Щом омекнат, се прибавят смлените домати. На сосът се слага сол на вкус.

Щом се сгъсти леко, се прибавят дребно нарязаните кисели краставички, консервиран грах и нарязана на дребно листа целина.

Сосът се разбърква и се пресипва в тавата с рибата. Скумрията се пече във фурната на 200 градуса до готовност. Сервира се с резенчета лимон.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар