Малки питки със суха мая

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
180
2
30/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 860
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и образувайте кладенче.

Разделете яйцето на жълтък и белтък, като отделите жълтъка за намазване на питките.

В кладенчето сипете белтъка, солта, киселото мляко и сухата мая и на тънка струйка сипвайте прясното мляко и едновременно с това месите със свободната ви ръка.

Полученото тесто трябва да е меко, нелепнещо и еластично тесто, което оставете да удвои обема си за около 30 минути.

След което оформете малки питки и ги наредете в подходящ съд, намазано предварително с олио, оставете да си отпочинат за около 15 минути.

Намажете с жълтък и изпечете на 180 градуса до готовност (около 20-30 минути).

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар