Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака от кисело зеле

Мусака от кисело зеле

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k655
Мусака от кисело зеле
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
11/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Не сте ли опитали досега бабината мусака от кисело зеле, голям пропуск сте направили, да знаете"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • картофи - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - ½ к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитият ориз се задушава в малко олио. Картофите се сваряват цели, обелват се и се нарязват на кръгчета, доматите също.

В огнеупорен съд, намазан с мазнина, се нареждат ред кисело зеле, ред картофи, полети с кисело мляко, ред домати и т.н.

Най-горният ред е от кисело зеле, полято с кисело мляко. Мусаката се пече силно сгорещена фурна около 30 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: