Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Оризови топки с кашкавал

Оризови топки с кашкавал

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k657
Оризови топки с кашкавал
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
03/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г
  • прясно мляко - ½ л
  • кашкавал - 50 г настърган
  • олио - 1 с.л
  • сол
  • магданоз - ½ връзка
  • картофи - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се вари в половин литър посколена вода и малко олио, докато напълно се изпари. Оставя се да изстине.

Зеленчуците се сваряват отделно, стриват се на пюре, прибавя се настъраният на ренде кашкавал.

Сместа се разбърква много добре със свареният и изстинал ориз.

Овалват се топки, които се пускат във вряща вода. Изваждат се внимателно с решетъчна лъжица.

Оризовите топки се сервират със сос или за гарнитура към основно ястие.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: