Пълнена зелка с кайма на фурна

10/12/2018
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо85 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо504
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбайте кочана и варете в подсолена вода зелката, докато напълно омекне.

Запържете в маслото настъргания лук, добавете каймата и бъркайте, докато тя стане на трохи, сипете бульона, разбъркайте и махнете от котлона.

Разбийте яйцата с млякото и ги смесете с лука и каймата.

Сложете в намаслена тава сварената зелка, разтворете внимателно листата ѝ и между тях разпределете готовата плънка.

Притиснете зелката, така че да ѝ придадете първоначалната форма, посипете я с галетата и я запечете в умерена фурна до зачервяване

В загрято масло разбъркайте брашното и добавете постепенно топлия бульон.

След като течността кипне, посолете и я смесете със сметаната.

Залейте с готовия сос порциите със зелето, когато сервирате. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар