Предястие Матрьошки

01/06/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо29
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр. твърдо сварени
  • яйца - 1 бр. белтък, суров
  • гъби - 5 бр. сушени
  • шунка - 50 г
  • чушки - 3 бр. червени печени
  • маруля - 1 - 2 бр. листа или 1 връзка пресен лук
  • черен хайвер - 18 бр. зърна или черен пипер
  • масло - 25 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата за 8 мин., обелете ги, отрежете капаче от тъпия им край и извадете жълтъците.

Сварете накиснатите гъби и след това ги нарежете наситно.

Запържете в маслото готовите гъби и дребно нарязаната шунка, като овкусите с черен пипер и сол.

По-голямата част от настърганите жълтъци се смесват със запържените гъби и шунка и с получената плънка напълнете яйцата.

От останалата част от жълтъците оформете косите на матрьошките, като ги залепите със суров белтък.

Вържете им забрадки от изрязани триъгълници от чушките, а за очи и нос им поставете зърна от черен хайвер или черен пипер.

Сервирайте предястието Матрьошки върху листа от маруля или ситно нарязан пресен лук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар