Начин на приготвяне
Размачкваме си сиренето с помощта на вилица и към него прибавяме яйцата, като оставяме един жълтък за намазване.
Разтопяваме маслото. С част от него си намазваме тавата, която ще ползваме за подреждането на месеницата.
Разделяме тестото на четири топки. Всяка една, с помощта на ръцете, издърпваме, като поливаме с маслото и поставяме от сместа с яйцата.
Завиваме на руло, усукваме и поставяме в тавичката. Така правим и с останалите 3 топки тесто.
Намазваме с разбития жълтък и слагаме да се пече в студена фурна. Печем месеницата до готовност.
Изваждаме от фурната, напръскваме с малко вода и покриваме с кърпа за няколко минути. Поднасяме нашата домашна питка, докато е още топла.