Начин на приготвяне
Разредете млякото с малко вода, загрейте го леко, добавете натрошената мая и бъркайте, докато маята се разтвори.
Размесете пресятото брашно с бакпулвера и солта.
Омесете тесто от брашното, млякото и олиото и разточете от него кора като за пица, дебела около 2 см.
Сложете кората в намазнена тава и след като втаса за 10 – 15 мин., леко я запечете.
В олиото задушете почистения, измит и дребно нарязан праз.
След като задушения праз леко се охлади, го разбъркайте с доматеното пюре, сиренето, яйцето, джоджена и чубрицата.
Изсипете сместа върху кората, наредете резени от обелените домати, парченца масло и поръсете с настъргания на едро ренде кашкавал.
Печете нашата месеница в умерена фурна, докато се зачерви.