Готвени зеленчуци

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
482
548
42
28/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо429
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните (2 бр.), белим от кората и нарязваме на парчета. Посоляваме и заливаме с вода. Оставяме така няколко минути, да се отдели горчивият им сок. През това време, измиваме и белим доматите (3 бр.).

Нарязваме на парчета. Също така, нарязваме и почистените чушки (3 бр.), лук (1 бр) и моркови (2 бр.). В тенджерка, наливаме олио (3-4 с.л.) и сипваме отцеден от водата патладжан, нарязаните чушки, лук и моркови. Наливаме топла вода, приблизително (1 к.ч.) и задушаваме, зеленчуците, докато изври течността.

Опитваме дали са омекнали и прибавяме нарязаните белени домати. Може да долеем още малко вода и подправяме с нарязан ситно пресен магданоз и сушена чубрица. Прибавяме и кубче зеленчуков бульон. Варим ястието до готовност - зеленчуците да се сготвят хубаво. Може да оставим яхнията по-течна, или да я сгъстим с повече варене.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар