Кисело зеле задушено

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
799
124
03/12/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 342
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 кг
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно (нарязва се и кочанът).

В половината от мазнината се задушава лукът, ситно нарязан, до омекване.

Прибавят се киселото зеле и останалото растително масло, наръсва се с червен пипер и се задушава на умерен огън около 1 час, като се добавят 2-3 супени лъжици топла вода.

След като омекне, зелето може да се запече в фурната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар