Пълнена кокошка със свинско и език

16/01/2019
  • Приготвяне50 мин.
  • Готвене200 мин.
  • Общо250 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо70
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кокошка - 1 бр. (около 1.5 кг)
  • свинско месо - 500 г , нетлъсто
  • сланина - 200 г, пушена
  • свински език - 200 г, варен
  • яйца - 6 бр.
  • мляко - 800 мл прясно
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз - 1 бр. корен
  • магданоз - ¼ връзка
  • копър - ¼ връзка
  • пащърнак - 1/4 бр.
  • черен пипер - 5 бр., на зърна
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете разрез на гърба на кокошката, като започнете от средата на шията и отделите с нож цялото месо заедно с кожата.

Извадете костите от бутчетата.

Разстелете отделеното месо с кожата надолу върху плота, отстранете сухожилията и го начукайте, за да се разпредели равномерно.

Смелете с месомелачка половината сланина, нетлъстото свинско месо и изрезките от кокошката.

Добавете към смляното месо нарязаните на кубчета свински език и останалата сланина, яйцата, млякото, индийското орехче, смления черен пипер и солта и омесете добре.

Разпределете плънката върху кокошката, като напълните с нея и бутчетата.

Зашийте тази пълнена кокошка, поставете я в салфетка от плат, която завържете от двете страни с дебел конец или канап.

Варете кокошката около 3 часа на тих огън в кипяща вода, към която сте добавили сол, дафинов лист, зърна черен пипер, настърганите пащърнак и магданозен корен.

Охладете готовата кокошка и я притиснете с нещо тежко за около час.

След това я извадете от салфетката, махнете конеца и я нарежете на парчета. Гарнирайте с варени картофи или туршия. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар