Начин на приготвяне
Измиват се патладжаните и се режат на две по дължина. Правят се по няколко прореза с остър нож в сърцевината им и в тях се поръсва по малко сол. Оставят се настрани за 15 - 20 минути, докато започнат да отделят сокове.
С ръце се отцеждат от сока и се прехвърлят в намаслена тавичка.
Изпичат се в загрята на 180 - 200 градуса фурна, първо с прорезите нагоре, след което се обръщат обратно. Печенето продължава около 15 минути.
Изпечените патладжани се пълнят със сместа от скълцаните магданоз, чесън, нарязаните чери домати.
Поръсват се с малко сол, сух риган и прясно смлян черен пипер.
Най-отгоре се нарежда накъсаната моцарела. Поливат се със струйка зехтин и се връщат във фурната до апетитен загар на плънката.
Поднасят се горещи, поръсени с цели листенца пресен босилек.
Добър апетит!