Начин на приготвяне
Измийте патладжаните и ги подсушете с кухненска хартия. Разрежете ги през средата и направете няколко разреза по вътрешната им част. Намажете от двете страни със зехтин.
Подредете в тавичка и печете патладжаните на 200 градуса до готовност. Извадете и сложете в купа с капак. Оставете да се задушат за 10-15 минути. Обелете патладжаните и заделете.
Сложете в кухненския робот патладжана, чесъна, лука, киселото мляко, кимиона, солта и черния пипер.
Смелете всички продукти, като малко преди да изключите добавете зехтина на тънка струйка.
Изключете, прехвърлете в купа с капак и оставете в хладилника за няколко часа.
Преди да сервирате, поръсете вашата разядка с дребно нарязан пресен магданоз.
Печеният патладжан с кисело мляко и чесън е много вкусен.