Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Печен патладжан с кисело мляко и чесън

Печен патладжан с кисело мляко и чесън

Печен патладжан с кисело мляко и чесън
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1/2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • кимион - 3/4 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги подсушете с кухненска хартия. Разрежете ги през средата и направете няколко разреза по вътрешната им част. Намажете от двете страни със зехтин.

Подредете в тавичка и печете патладжаните на 200 градуса до готовност. Извадете и сложете в купа с капак. Оставете да се задушат за 10-15 минути. Обелете патладжаните и заделете.

Сложете в кухненския робот патладжана, чесъна, лука, киселото мляко, кимиона, солта и черния пипер.

Смелете всички продукти, като малко преди да изключите добавете зехтина на тънка струйка.

Изключете, прехвърлете в купа с капак и оставете в хладилника за няколко часа.

Преди да сервирате, поръсете вашата разядка с дребно нарязан пресен магданоз.

Печеният патладжан с кисело мляко и чесън е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: