Патладжан със сирене и домати

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
18
376
2
28/11/2018
"Студено мезе за вино - изискано, вкусно и приготвено по здравословен начин "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 182
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и без да се отстранява дръжката и кората им, се разрязват на две половинки по дължина. Правят се прорези с нож от вътрешната страна и си посоляват със сол. След петнадесет минути се изстискват с ръце от отделилия се сок.

Намазват се с малко олио или зехтин и се изпичат на грил тиган или скара от двете страни.

След като изстинат, се издълбава вътрешността им и се прехвърля в купа. Добавят се обелените и нарязани на ситно домати, обезкостените и нарязани на шайби черни маслини, нарязаното на кубчета сирене, нарязания на ситно магданоз и босилек, скълцания чесън, щипка риган, зехтин, винен оцет, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се всичко хубаво и патладжаните се пълнят с плънката.

Пълнените патладжани се поднасят като студено предястие или мезе за вино.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар