Патладжан със сирене и домати

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
570
461
38
2
28/11/2018
"Студено мезе за вино - изискано, вкусно и приготвено по здравословен начин "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 416
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и без да се отстранява дръжката и кората им, се разрязват на две половинки по дължина. Правят се прорези с нож от вътрешната страна и си посоляват със сол. След петнадесет минути се изстискват с ръце от отделилия се сок.

Намазват се с малко олио или зехтин и се изпичат на грил тиган или скара от двете страни.

След като изстинат, се издълбава вътрешността им и се прехвърля в купа. Добавят се обелените и нарязани на ситно домати, обезкостените и нарязани на шайби черни маслини, нарязаното на кубчета сирене, нарязания на ситно магданоз и босилек, скълцания чесън, щипка риган, зехтин, винен оцет, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се всичко хубаво и патладжаните се пълнят с плънката.

Пълнените патладжани се поднасят като студено предястие или мезе за вино.

Добър апетит!

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар