Селски сиренки с мас

27/11/2018
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо512
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като в купа сипваме киселото мляко и наливаме леко топлата вода. Прибавяме мая, сол, олио, захар, оцет и разтопена, но охладена мас (1/2 ч.ч.).

Сипваме лъжица по лъжица пресято бяло брашно и замесваме нелепнещо тесто, което оставяме да втаса, завито с кърпа.

Готовото втасало тесто правим на топки, които също завиваме с кърпа за 15-20 минути.

Всяка топка тесто разтегляме като за мекичета с намаслени в олио ръце.

Наръсваме с разтопена мас и натрошено сирене. Навиваме на рулца, а после оформяме на сиренки.

Слагаме сиренките в тава, намазана с олио, на разстояние една от друга и като втасат, намазваме отгоре с разтопена мас.

Печем в нагрята на 180 градуса фурна до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар