Супа от патешки фенер с картофи и ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Ентусиаст
141
3
1405
27/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо284
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешки фенер нарязваме и измиваме. Слагаме в тенджера и заливаме с вода. Като заври, варим 5 мин. и изливаме водата.

Наливаме чиста топла вода и слагаме да се свари заедно с цели, обелени картофи.

Когато се свари фенерът, изваждаме от бульона и оставяме да се охлади. Картофите изваждаме, намачкваме в купичка с вилица и отново връщаме в супата.

Прибавяме и нарязани лук и праз, зелени пиперки и ориз. В отделен съд, в малко олио запържваме леко червен пипер и брашно.

Разреждаме запръжката с бульон и изливаме в супата. Почистваме патешкото месо от костите и слагаме в горещата супа.

Ръсваме чубрица, черен пипер, сол, куркума и варим още няколко минути, до сваряване на всички продукти. Застройваме патешката супа с яйце, разбито с няколко кристалчета лимонена киселина.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар