Меденки за начинаещи

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Меденки за начинаещи
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
30

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • олио 1 к.ч.
  • канела - 1 с.л.
  • мед - 3 - 4 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • орехови ядки - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта, добавя се олио, мед, канела и се разбърква, аз бъркам с телена бъркалка.

Накрая сипваме пресято брашно и сода за хляб /най-добре да е пресято/. Замесва се тесто, докато спре да лепне.

Късат се топчета с големина на орехи и нареждаме в тава върху хартия за печене.

Отгоре се набожда парче орехова ядка. Печем в загрята фурна 180°C не повече от 10 минути, докато променят леко цвета си.

Внимавайте да не са препечени меденките, че ще станат твърди. Хапвайте с горещ шоколад или чаша топло мляко.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: