Пиле с бял ориз на фурна

27/11/2018
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо726
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се заливат със студена вода в тенджера и се варят до готовност.

После се обезкостяват и месото се накъсва на парчета, кожата се маха, а бульонът се припенва и запазва за по-късно.

Лукът се нарязва на ситно и се задушва в загрято олио заедно с настъргания морков. Трябва да омекнат и тогава се сипва измит ориз.

Разбърква се, за да се запържи и той за 2-3 минути, да стане прозрачен на вид. Налива се прецеден пилешки бульон от сварените бутчета и овкусяваме на вкус.

Добавя се пилешкото месо, разбърква се и прехвърляме от тенджерата в тава. Печем пилето с ориз в загрята фурна 180 градуса до готовност на ориза.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар