Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Свински джолан супа с фиде и картофки

Свински джолан супа с фиде и картофки

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Свински джолан супа с фиде и картофки
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 бр.
  • фиде - 3 кръгчета
  • картофи - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • риган
  • застройка
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 к. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свински джолан се слага в голяма тенджера, покрива се с вода и на котлона се вари до омекване. Образува се пяна, която се обира с решетъчна лъжица.

Добавя се обелен и нарязан на ситно морков, ситно нарязан лук и скилидки чесън.

Овкусява се със сол и щипка-две черен пипер и риган.

Когато месото е сварено, се вади и се сваля от кокала. Нарязва се на парчета и връщаме в чорбата.

Сега се добавят кубчета картофи, варим до омекване, накрая натрошаваме фидето и варим до готовност.

Сваля се супата от котлона и когато леко се охлади може да се застрои с разбит жълтък и кисело мляко. Сервира се чорбата с нарязан пресен магданоз.

Може да овкусите свинската супа с оцет и още чесън.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: