Начин на приготвяне
Свински джолан се слага в голяма тенджера, покрива се с вода и на котлона се вари до омекване. Образува се пяна, която се обира с решетъчна лъжица.
Добавя се обелен и нарязан на ситно морков, ситно нарязан лук и скилидки чесън.
Овкусява се със сол и щипка-две черен пипер и риган.
Когато месото е сварено, се вади и се сваля от кокала. Нарязва се на парчета и връщаме в чорбата.
Сега се добавят кубчета картофи, варим до омекване, накрая натрошаваме фидето и варим до готовност.
Сваля се супата от котлона и когато леко се охлади може да се застрои с разбит жълтък и кисело мляко. Сервира се чорбата с нарязан пресен магданоз.
Може да овкусите свинската супа с оцет и още чесън.