Милинки с яйца, сирене и шарена сол

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВАНовак
27/11/2018
"Замирише ли ви на нещо вкусно и шарена сол, тичайте в кухнята - някой е приготвил от тези милинки "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 688
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Маята се натрошава в хладка вода със захарта, разбърква се и оставяме да бухне. С останалите продукти се замесва тесто да не лепне и оставяме на топло да втаса, докато удвои обема си.

От втасалото тесто се късат малки топчета като топки за тенис и се топят в смес от мазнините. Нареждат се в тава 26 см.

Отгоре се поръсва натрошено сирене.

Същата мазнина, където сме топили топките, се загрява в тиган. Сипва се 2- 3 ч.л. галета и бъркаме за минута.

Сваля се от котлона и добавяме шарена сол на вкус. С лъжица се залива всяка топка. Печем милинките в загрята фурна 180 градуса около 35-40 минути, като към края покриваме с фолио.

Сервираме милинките топли с хрупкава коричка и чаша айран.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар