Вкусно Пиде с кайма

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
27/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо594
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко се разбива бакпулверът и го сипваме в средата на брашното. Добавят се останалите продукти и замесваме средно меко тесто, да не лепне.

Разделя се на 4 части. Всяка се точи на елипса, дълга 30 см, широка около 13-14 см. Приготвя се плънката, като се смесват кайма, яйце, лук, топено сирене, настърган кашкавал и подправките. Разбърква се добре с вилица.

Върху всяко пиде се разпределя част от плънката. Двата края се подвиват нагоре, а краищата се усукват един върху друг.

Нареждат се в тава, намазваме с разбит жълтък по края ръбчето, а отгоре поръсвам щипка риган.

Печем пидето в загрята фурна 190°C около 25 минути до златисто.

Вкусно и лесно предложение от турската кухня!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар