Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Книжен кебап с агнешко месо

Книжен кебап с агнешко месо

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Книжен кебап с агнешко месо - не знаем дали сте опитвали, но ако не сте, сега е моментът"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 750 г от врат
  • лук - 700 г кромид
  • чушки - 5 бр. люти
  • масло - 1 к.ч. растително
  • масло - 20 г краве
  • вино - 1 к.ч. бяло
  • магданоз - ¼ връзка
  • джоджен - 1 ч.л. стрит
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете нарязаното на парчета месо от агнешки врат с наситнените лук, чушки и магданоз.

Овкусете със солта, джоджена, черния и червен пипер.

Добавете олиото и виното, разбъркайте хубаво и оставете да престои 4-5 часа в подходящ съд.

Разпределете маринованото месо на порции, които поставете в намаслена хартия и оформете като пакет.

Наредете пакета в намазнена тава, полейте с разтопеното масло и малко бульон и печете в умерена фурна.

Поднесете готовия агнешки кебап, които сте отворили отгоре, с гарнитура от пържени картофи. Към кебапа може да поднесете още и зелена салата.

Чуден книжен кебап с агнешко месо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: