Книжен кебап с агнешко месо

15/01/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо208
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 750 г от врат
  • лук - 700 г кромид
  • чушки - 5 бр. люти
  • масло - 1 к.ч. растително
  • масло - 20 г краве
  • вино - 1 к.ч. бяло
  • магданоз - ¼ връзка
  • джоджен - 1 ч.л. стрит
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете нарязаното на парчета месо от агнешки врат с наситнените лук, чушки и магданоз.

Овкусете със солта, джоджена, черния и червен пипер.

Добавете олиото и виното, разбъркайте хубаво и оставете да престои 4-5 часа в подходящ съд.

Разпределете маринованото месо на порции, които поставете в намаслена хартия и оформете като пакет.

Наредете пакета в намазнена тава, полейте с разтопеното масло и малко бульон и печете в умерена фурна.

Поднесете готовия агнешки кебап, които сте отворили отгоре, с гарнитура от пържени картофи. Към кебапа може да поднесете още и зелена салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар