Начин на приготвяне
Отделете единия жълтък за намазване на питката и с останалите продукти замесете тесто. След като втаса, го разделете на 3 части и едно малко топче за решетката. Едната част е за центъра, а другите 2 ги делите на по 3 части.
Разточвате първо 3 обли кори, мажете с мазнина, каквато имате (без последната кора). Както са 3, една върху друга, ги разрязвате на 8 части, като оставяте краищата неразрязани.
Всеки триъгълник обръщате назад и подвивате от долу. Другите 3 кори разрязвате на 8 отделни триъгълника, всеки цепвате по средата и промушвате от долу на горе, получените листа редите във вътрешността на предните обърнати части.
Центърът е топка тесто с решетка, която се прави с ролер. От останало тесто се правят цветчета с формички за сладки. Оставяте питката да втаса, след което мажете с разбития жълтък и печете в загрята фурна на 160 градуса за около - 45 минути. Нашата питка за Цветница е готова!